SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË
Lokacioni
Rr. Shkupit Llamella A, Nr 5 Prishtinë
Orari i Punës
E Hënë- E Shtune: 11AM-7PM
Na Kontaktoni
( 044 ) 849 -775
Dhimbja e Kokes Mbrapa

Dhimbja e Kokes Mbrapa

Dhimbja e kokes mbrapa është shqetësuese dhe mund ⁢të ndikojë negativisht⁣ në cilësinë⁣ e⁣ jetës së një personi. Dhimbja e kokes mbrapa ndodh zakonisht në zonën e sipërme të qafës dhe mund të shtrihet deri në ballë. Shumica e⁤ njerëzve përjetojnë këtë ‌lloj dhimbjeje afër në ‌prapanicën e kokes, në‌ pjesën e ‌majtë ​ose të djathtë⁢ të kokes.

1.​ Simptomat e Dhimbjes së ​Kokës Mbrapa

Dhimbja e kokes mbrapa mund të paraqitet me ⁤simptomat e mëposhtme:

 • dhimbje ‌e vazhdueshme ose rënie e⁤ shpeshtë
 • kruajtje e muzklëve të qafës
 • tension ⁢në muskujt e qafës dhe krahëve
 • ndjeshmëri‌ e lartë⁢ ndaj zhurmave
 • rritje e temperaturës në zonën e‌ qafës

2. Shkaqet e Dhimbjes së Kokës⁣ Mbrapa

Dhimbja⁤ e kokes mbrapa mund të ketë origjinë nga shumë shkaqe. ​Një nga arsyet më të‌ zakonshme është stresi dhe​ tensioni i shumëfishtë⁢ emocional dhe fizik. Ndër shkaqet tjera të mundshme janë:

 • Vendndodhja e gabuar e trurit në raport me qafën
 • Probleme me muskujt dhe⁤ indeve të qafës
 • Stresi dhe ankthi
 • Sëmundjet e shëndetit të përgjithshëm si tensioni i lartë i ⁤gjakut dhe artriti

3.⁢ Faktorët ‍e Dhimbjes së Kokës Mbrapa

Disa faktorë mund të rrisin probabilitetin e zhvillimit të dhimbjes së kokes mbrapa.‌ Këta faktorë përfshijnë:

 • Përdorimi i⁢ kompjuterit për ⁤një kohë të gjatë
 • Dhimbja‍ e qafës së ndjeshme
 • Stili⁢ i jetesës i papërshtatshëm
 • Mungesa e aktivitetit fizik
 • Ngarkesa emocionale‍ dhe stresi

4. Trajtimi i⁤ Dhimbjes së Kokës Mbrapa Me Fizioterapi

Traytimi i⁤ dhimbjes së‍ kokes mbrapa përfshin një gamë të gjerë metodash. Një metodë⁣ e​ efektshme është ⁣trajtimi ‌me fizioterapi. Këto trajtime përfshijnë:

 • Masazh ​terapeutik për zonën e qafës⁤ dhe muskujt e tensionuar
 • Manovra ​të ndryshme manuale për të përmirësuar‍ qarkullimin e gjakut
 • Vendosja e paketave të ​nxehta ose të ftohta në zonën e dhimbjes
 • Ushqyesh i pasur​ me antioksidantë për të shtuar shërimin
 • Ushtrime të specializuara për të ​përmirësuar forcën dhe fleksibilitetin e muskujve⁤ të qafës

5. Përfundim

Dhimbja e kokes mbrapa është⁣ një ‌shqetësim i ‌zakonshëm i shëndetit⁣ dhe ndikon në jetën e përditshme ⁢të ⁤shumë ‍njerëzve. Për të trajtuar këtë ⁢problem, mbështetja e trajtimit me fizioterapi është zgjidhja ideale. Me trajtimin ​e‍ duhur dhe një stil jetese të shëndetshëm, mund ​të zvogëlohet ose eliminohet plotësisht ​dhimbja dhe ‍të ndihmohet në rikthimin e ‍stabilitetit dhe komoditetit të qasjes së përditshme të‍ njerëzve⁢ nëpër aktivitete⁤ të ndryshme.

Na kontaktoni në numrat tonë rreth pyetjeve që ju mund të keni apo për caktim të terminit.

Kontakti:

+383 44  849 – 775

+383 49  849 – 775

ORDINANCA SHËNDETI
Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5
Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË

Boni Share

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *