SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË
Lokacioni
Rr. Shkupit Llamella A, Nr 5 Prishtinë
Orari i Punës
E Hënë- E Shtune: 11AM-7PM
Na Kontaktoni
( 044 ) 849 -775
Dhimbja e Kokes nga Stresi

Dhimbja e Kokes nga Stresi

Mësoni më shumë se nga vjen Dhimbja e Kokes nga Stresi. Shumë njerëz përjetojnë dhimbjen e kokes nga stresi në jetën e tyre. Ky lloj dhimbjeje mund të jetë shumë i dhimbshëm dhe mund të ndikojë në mënyrë serioze në shëndetin tonë fizik dhe emocional. Ndaj, është e rëndësishme të njiheni me këtë problem dhe të merrni masat e nevojshme për ta trajtuar atë.

Pse ndodh dhimbja e kokes?

Dhimbja e kokes nga stresi ndodh kur trupi ynë është në tension të vazhdueshëm dhe nuk mund të relaksohet. Nëse jemi të ndjeshëm ndaj stresit, tensioni mbi muskujt e qafës dhe balancës së vendit të kockave të kokës mund të ndikojë në shfaqjen e dhimbjes së kokes.

Faktorët kryesorë që shkaktojnë dhimbjen e kokes nga stresi janë:

 • Presioni në punë ose në jetën personale
 • Përvoja e alarmit të ndjeshëm
 • Një situatë stresi të vazhdueshëm në jetën personale

Rëndësia e shkarkimit të stresit në trup

Shkarkimi i stresit është shumë i rëndësishëm për të menaxhuar dhe trajtuar dhimbjen e kokes nga stresi. Shkarkimi i stresit mund të bëhet nëpërmjet aktiviteteve që na relaksojnë, siç janë meditimi, yoga dhe masazhi.

Disa mënyra për të shkarkuar stresin janë:

 • Meditimi
 • Yoga
 • Masazhi
 • Qëndrimi jashtë dhe koha e lirë
 • Përdorimi i aromës së qetësuese, siç janë aroma e kamomiljes, lavandës dhe rozmarinës.

Efektet e dhimbjes së kokes për shëndetin tonë

Dhimbja e kokes nga stresi mund të ndikojë në shëndetin tonë fizik dhe emocional. Në disa raste, ky lloj dhimbjeje mund të jetë shumë i dhimbshëm dhe të ndikojë në punën tonë dhe jetën e përditshme. Mund të ndikojë në shikimin tonë të lumturisë dhe të shëndetit tonë emocional në gjithë kohën.

Trajtimi i dhimbjes së kokes nga stresi

Trajtimi i dhimbjes së kokes nga stresi mund të jetë shumë i ndryshëm, por një gjë është e sigurt. Nuk duhet të injorojmë këtë lloj dhimbjeje. Nëse ndjeni dhimbje të kokes nga stresi, duhet të kërkoni ndihmë nga mjeku për të marrë trajtimin e duhur.

Mjetet natyrale kundër dhimbjes së kokes

Ka disa mjet natyral që mund të ndihmojnë në trajtimin e dhimbjes së kokes nga stresi. Disa prej tyre janë:

 • Kamomilja: Aroma e kamomiljes ka një efekt të qetësueshëm mbi trupin tonë dhe mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së kokes.
 • Lavandë: Aroma e lavandës gjithashtu ka një efekt të qetësueshëm dhe mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së kokes nga stresi.
 • Valeriana: Kjo bime mund të ndihmojë në lehtësimin e stresit dhe anksiozitetit dhe gjithashtu mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së kokes.

Si te lehtesoje dhimbjen e kokes në mënyra të ndryshme

Disa persona mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjes së kokes duke kryer aktivitete që ndihmojnë në rritjen e relaksimit trupor dhe emocional. Disa prej tyre janë:

 • Meditimi
 • Yoga
 • Activiteti fizik
 • Masazhi
 • Përvoja e relaksuar me miqtë

Sëmundjet që janë të lidhura me dhimbjen e kokes nga stresi

Disa sëmundje mund të jenë të lidhura me dhimbjen e kokes nga stresi. Disa prej tyre janë:

 • Migrena
 • Tensioni i kokes
 • Anksioziteti
 • Depresioni

Si të parandaloni dhimbjen e kokes nga stresi

Parandalimi i dhimbjes së kokes nga stresi mund të bëhet me marrjen e disa masave të thjeshta dhe të rëndësishme si:

 • Qëndrueshmëria emocionale
 • Relaksimi emocional dhe fizik me shpërndarje kohë të lirë e aktivitete që na bëjnë të ndihemi të lumtur
 • Përdorimi i teknikave të meditimit
 • Qëndrueshmëria emocionale në momentet e ndryshme në jetë dhe në punë

Shpërndarja e mënyrave për të qetësuar zemrën dhe shpirtin me qëllim të zvogëlimit të stresit

Stresi mund të ndikojë në shëndetin tonë emocional dhe fizik. Shpërndarja e mënyrave për të qetësuar zemrën dhe shpirtin mund të ndihmojnë në zvogëlimin e stresit dhe në lehtësimin e dhimbjes së kokes nga stresi. Disa prej tyre janë:

 • Meditimi
 • Yoga
 • Masazhi
 • Qëndrimi jashtë dhe koha e lirë
 • Përdorimi i aromës së qetësuese, siç janë aroma e kamomiljes, lavandës dhe rozmarinës.

Konkluzioni

Në këtë artikull kemi diskutuar për dhimbjen e kokes nga stresi dhe kemi dhënë disa mënyra për të trajtuar dhe parandaluar këtë problem. Është rëndësishme të jemi të vetëdijshëm për këtë gjendje dhe të marrim masat e nevojshme në rast se vetëm përjetojmë një tjetër epizod të dhimbjes së kokes nga stresi.

• Lirohuni nga stresi në mënyrë efektive dhe natyrale me Hipnoterapi.
• Programi më efektiv në dispozicion
• Mëso teknikat efektive dhe të dobishme për lehtësimin e stresit
• Programoni veten derisa ju fleni

Dëgjojeni këtë ingjizim MP3 në telefonat tuaj mobil për 30 netë para se ju të shkoni në shtrat.

Porositni MP3 për Lirimin nga Stresi Online dhe Mund të Paguani Përmes Western Union apo Kartelave te Kreditit>>

Na Kontaktoni Për Të Parë Se Si Mund Të Ju Ndihmojmë Me Problemin Tuaj

ORDINANCA SHËNDETI

Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5, Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË

Spoliatroza dhe Dhimbja e Kokes

Spoliatroza dhe Dhimbja e Kokes

Spoliatroza dhe Dhimbja e Kokes: Kuptimi dhe shpjegimi

Spoliatroza dhe dhimbja e kokes jane dy probleme te zakonshme te cilat mund te ndodhin me cdo person. Spoliatroza eshte nje proces i perhapur njesoj si degjenerimi i indeve dhe kjo ndodh ne menyre natyrale me kalimin e kohes. Dhimbja e kokes eshte nje ndjesi e-forte e dhimbjes ne koke, qe mund te krijoje disa komplikacione te tjera ne trup. Ky artikull do te na tregoje per shkaqet, simptomat, diagnostikimin, trajtimin dhe parandalimin e spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes.

Shkaqet kryesore te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Spoliatroza dhe dhimbja e kokes mund te shkaktohen nga shume faktore. Disa nga ato jane:

 • Moshes
 • Shtimi i peshes
 • Kanceri ne koke ose qafe
 • Artriti dhe inflamacioni
 • Ndryshimir ne nivelin e hormoneve

Keto faktore mund te ndikojne ne spoliatroze dhe dhimbjen e kokes ne menyre te ndryshme.

Si te identifikoni simptomat e spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Simptomat e spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes mund te jene te ndryshme ne cdo person. Disa simptoma kryesore jane:

 • dhimbje ne koke ose qafe
 • lodhje e muskujve ne koke dhe qafe
 • kthjellim ne fytyre ose syte
 • kokrrheqje ose flisni
 • ngrohje e kokes dhe qafes
 • probleme ne shikim

Nese keni simptoma te tilla, eshte me mire te konsultoheni me nje mjek per trajtim dhe diagnoze.

Ndjekjet e mundshme te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Mundesite e ndjekjeve te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes jane te ndryshme. Nderkohe, ndjekjet e mundshme mund te jene te tilla si:

 • ngrohje dhe problemet e veshit dhe syve
 • probleme me trurin dhe aftesine motorike
 • probleme me gjumit dhe relaksimi i trupit
 • mosha dhe shtimi i vazhdueshem i peshes
 • kanceri ne koke dhe qafe
 • probleme ne rritjen dhe zhvillimin sesi

Eshte e rendesishme qe te konsultoheni me mjekun tuaj menjehere pasi te keni identifikuar ndjekjet e mundshme te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes.

Diagnostikimi dhe trajtimi i spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Nese keni simptoma te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes, shume metoda jane te perdisen per diagnoze dhe trajtim. Disa prej tyre jane:

 • ltra-zyra
 • Raio X dhe MRI
 • Terapia fizike
 • Medikamente kunder dhimbjes
 • Kirurgjia

Konsultimi me mjekun eshte kryesore per identifikimin e trajtimit te drejt dhe ne kohe.

Ndryshimet qe mund te ndodhin ne jete pas spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Spoliatroza dhe dhimbja e kokes mund te ndikojne ne jeten tuaj. Disa prej ndryshimeve te mundshme jane:

 • Probleme me gjumin dhe aktivitetet fizike
 • Moshes dhe shtimit te peshes me kohe
 • Stresi dhe ankthi
 • Mbivleresimi i kockeve dhe dhimbjet e tjera te ndryshme

Mundesite e ndryshimeve jane te ndryshme me cdo person. Konsultimi me mjekun eshte kryesor per trajtimin dhe kontrollin e ndryshimeve.

Metoda te ndryshme trajtimi te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Trajtimet e spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes jane te ndryshme. Disa metoda te trajtimit jane:

 • Akupunktura dhe meditimi
 • Terapia fizike dhe ushtrime rekreative
 • Marrja e medikamenteve
 • Terapia kiropraktore
 • Kirurgjia (ne raste te renda)

Eshte me mire te konsultoheni me mjekun per identifikimin e trajtimit te drejt.

Si te parandalojme spoliatrozen dhe dhimbjen e kokes

Ka disa menyra per parandaluar spoliatrozen dhe dhimbjen e kokes. Disa prej tyre jane:

 • Ushtrimet fizike dhe shtrirjet
 • Krijimi i nje diete te shendetshme
 • Marrja e pushimit ne mjaftueshem
 • Pastrimi i kokes dhe qafes

Keto metoda mund te ndihmojne ne parandalimin e spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes.

Lidhja midis spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes dhe ngacmimeve te lindura

Ngacmimet e lindura perbejne te gjithe faktoret qe mund te influencojne te dy probleme te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes. Disa prej faktoreve kryesore jane:

 • Stresi dhe ndjesite e ankthit
 • Probleme te lindura dhe hormonet
 • Tronditja dhe dhemblja
 • Shtimi i peshes dhe mangesia ne ushqim

Konsultimi me mjekun mund te ndihmoje ne identifikimin e ndikimit te ngacmimeve te lindura ne spoliatrozen dhe dhimbjen e kokes.

Peshqirat e bardha dhe ajo qe nuk duhet te beni kur keni spoliatroze dhe dhimbje koke

Kur keni spoliatroze dhe dhimbje koke, eshte e rendesishme te keni kujdes dhe te mos beni disa veprime. Disa prej tyre jane:

 • Mbaheni larg televizorit dhe telefoneve celular
 • Pastrimi i kokes dhe qafes vazhdoni me kujdes pothuajse ne cdo interval kohe
 • Ushtrime e ngrohjes per trurin dhe muskujt e kokes dhe qafes
 • Pastrimi i qafes dhe levizje e lehte e trupit
 • Konsultimi ne kohe me nje mjek

Ndryshimet e tilla qe mund te ndodhin ne jete pas spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Spoliatroza dhe dhimbja e kokes mund te ndikojne ne jeten tuaj ne menyre te ndryshme. Disa prej ndryshimeve te mundshme jane:

 • Ndryshimet ne moshen dhe format e trupit
 • Mbivleresimi i trupave dhe probleme te tjera te shendetit
 • Pjekja ne aktivitetet fizike dhe shendetsore
 • Mbyllja ne raste te renda dhe kanceri

Konsultimi me mjekun mund te ndihmoje ne identifikimin dhe trajtimin e ndryshimeve te tilla ne jeten tuaj.

Ndryshimi i jetes dhe kujdesi i vetes pas spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Pas trajtimit te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes, ka disa ndryshime qe duhet te praktikohen ne jeten tuaj. Disa prej tyre jane:

 • Te perdorni ushtrimet fizike
 • Konsumimi i nje diete te shendetshme
 • Marrja e pushimit ne mjaftueshem
 • Rritja e vetedijes dhe shmangja e stresit dhe ndjesite te ankthit

Keto ndryshime mund te ndihmojne ne ndjekjen e nje jete shendetshme dhe te qete pas trajtimit.

Tejkalimi i spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes dhe si ai mund te ndikoj në jetën tuaj

Mundesite e tejkalimit te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes jane te ndryshme. Nderkohe, mundesite e ndikimit ne jeten tuaj jane te tilla si:

 • Forma dhe trupi i ri dhe mbeshtjelles me komoditet
 • Rritja e vetedijes dhe ndjeshmerise se trupit tuaj
 • Vazhdimi i aktiviteteve fizike dhe te shendetsore ne jeten tuaj
 • Marrja e pushtimit ne mjaftueshem

Konsultimi me mjekun mund te ndihmoje ne identifikimin e mundesive per tejkalimin e spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes.

Çka thone specialistet rreth spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Specialistet thone se spoliatroza dhe dhimbja e kokes jane te zakonshme ne cdo person. Ndersa faktoret kryesore qe mund te shenohen si shkaktues te tyre jane mosha dhe shtimi i peshes. Jane te rekomandueshme ushtrime te rregullta fizike dhe nje diete e shendetshme dhe e balancuar per parandalimin e tyre. Nese keni simptoma, konsultimi me mjeksin tuaj eshte i rëndësishëm për trajtimin e tyre dhe kontrollin e ndryshimeve.

Metodat alternative te trajtimit te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes

Trajtimet alternative ne raste te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes jane te ndryshme dhe shume te pershtatshme. Njerzit zakonisht marrin pluhura te arres dhe vaji essencial i thithur ne qafe dhe koke. Metodat e tjera te trajtimit te tilla si masa e akupunktures, masa pranike, ushqimi i pluhurit te arres dhe ushqimeve te tjera te ndryshme jane te pershtatshme gjithashtu. Konsultimi me nje mjek eshte kryesor per instrumentet e sakte ne raste te trajtimit te spoliatrozes dhe dhimbjes se kokes.

Perfundimi

Spoliatroza dhe dhimbja e kokes jane shpesh te ndodhura ne cdo person. Ndersa faktoret kryesore qe mund te shenohen si shkaktues te tyre jane mosha dhe shtimi i peshes. Jane te rekomandueshme ushtrime te rregullta fizike dhe nje diete e shendetshme dhe e balancuar per parandalimin e tyre. Trajtimet tengtet dhe mjekimi i duhur per identifikimin e tyre eshte ne kujdesin e nje mjeku. Keto problem kane te ndryshme ndjekje te mundshme, dhe ndryshojne me njerezit e ndryshem. Ndihme e duhur dhe konsultim me mjekun tuaj jane kryesore per trajtimin e sakte dhe kontrollin e ndryshimeve ne jeten tuaj.

Na Kontaktoni Për Të Parë Se Si Mund Të Ju Ndihmojmë Me Problemin Tuaj

ORDINANCA SHËNDETI

Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5, Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË

Sulmet e Panikut Simptomat dhe Trajtimi

Sulmet e Panikut Simptomat dhe Trajtimi

Sulmet e Panikut: Shkaqet

Sulmet e panikut janë një ndjesi e papritur e një ankthi të rëndë, që mund të ndodhë në çdo kohë dhe në çdo vend. Ata shkaktohen nga një kombinim i faktorëve gjenetikë, mjedisë dhe të jetës së një personi. Në shumicën e rasteve, sulmet e panikut përfshijnë një ndjenjë të fortë të dhimbjes në qafë dhe në gjoks, ndjesi e shkurtimeve të frymëmarrjes dhe të tundjes të trupit.

Manifestimi i Sulmeve të Panikut

Simptomat e sulmeve të panikut ndodhin papritur dhe shpesh kanë një ndjenjë pakëndshme të shfaqjes së vetes. Në shumicën e rasteve, sulmet e panikut shfaqen me ndjesi të rëndësishme të ankthit, të ndërlikuara nga një ndjenjë e mbytjes, të dhimbjes në gjoks dhe hudhre në trup. Këto simptoma mund të zgjasin disa minuta ose disa orë dhe shpesh ndikojnë në jetën e një personi.

Faktorë Rreziku në Sulmet e Panikut

 • Gjenetika
 • Kushtet mjedisore
 • Mjedisi i punës
 • Stresi emocional

Për të shmangur sulmet e panikut, është e rëndësishme që të konsultoheni me një mjek për eksaminim dhe sugjerime në lidhje me trajtimin.

Trajtimi i Sulmeve të Panikut

Trajtimi i sulmeve të panikut përfshin një përqendrim të përkushtuar në ndryshimin e stilit të jetës së një personi. Kjo mund të përfshijë ndryshime të rëndësishme në dietën, sportin dhe rregullin gjumi. Përdorimi i terapive të ndryshme si psikoterapia, hipnoterapia, qëllimi mental dhe redaktime të natyrshme për të ndihmuar në uljen e simptomave.

Mundësia për Ndryshime Efektive në Jetën Tuaj

Provoni teknika të qetësisë dhe meditimi. Duke praktikuar teknika të qetësisë dhe meditimi, mund të ndihmoni në udhëzimin e njohurive të ndryshme të të ndjerit në mënyrë pozitive dhe në ndryshimin e stresit dhe ankthit.

Si të Ndihmoni Një Person Tjetër në Sulmin e Panikut

 • Të qetësohemi dhe të mbajmë qetësinë
 • Të flasim qetësisht dhe të ngadalshëm
 • Të ndjehemi larg kërcënimit
 • Të ndihmojmë në tundjen e trupit dhe në mendje
 • Të marrin trajtime të rëndësishme

Duke Marrë Kontrollin

Për të kontrolluar sulmet e panikut dhe për t’u zhvilluar në një mënyrë të re, është e rëndësishme që të vlerësoni ndryshimet që janë bërë dhe të punoni në ndërtimin e mjedisit për rezultate më të mira. Këto ndryshime përfshijnë përqendrimin në ndryshimin e mënyrës së vetë-mbrojtjes, ndërtimin e botës përreth jush dhe ndryshimin e një personale tuaj për ta bërë atë më të fuqishëm dhe të suksesshëm në luftën kundër sulmeve të panikut.

Përfundimi

Në fund të fundit, sulmet e panikut janë një dëshmi e përgjithshme e pandjeshmërisë dhe stresit të jetës aktuale. Nëse ndodh që paniku t’i afrohet një personi, atëherë këshillohet të ndalojë dhe të ndjehet mënyra e tij e frymëmarrjes. Në këtë moment, është e rëndësishme që të kontrolloni dhe të ndaloni ndjeshmërinë e trupit dhe të mendjes, dhe të përjetojë dhe të lehtësojë këtë ndjenjë të njëfytyrë që mund të shkaktojë shumë ankth.

Trajtimi me Hipnoterapi

○ Lirohuni në mënyrë efektive dhe natyrale nga sulmet e panikut me hipnoterapi
○ Programoni veten për ndryshim derisa ju flini
○ Programi më efektiv në dispozicion
○ Mëso teknikat efektive dhe të dobishme për lirimin nga sulmet e panikut
○ Dëgjojeni këtë MP3 me telefonat tuaj mobil për 30 netë para se ju të shkoni në shtrat

Klikoni Këtu për të Porositur Tash>>>>

Na Kontaktoni Për Të Parë Se Si Mund Të Ju Ndihmojmë Me Problemin Tuaj

ORDINANCA SHËNDETI

Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5, Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË

Si Trajtohet Depresioni

Si Trajtohet Depresioni

Si Trajtohet Depresioni

Depresioni është një sëmundje psikike që karakterizohet nga humbja e interesit e ndjeshmëria emocionale që mund të shprehët si një ndjesi e poshtërsisë, e trishtimit, e izolimit, e ankthit dhe ndjenja e dështimit. Trajtimi i depresionit mund të kryhet nga një mjek psikiater, psikolog, apo terapist. Gjithashtu, terapia e barnave të caktuara është një tratim efektiv i depresionit.

Karakteristikat e depresionit dhe simptomat e tij për të kuptuar më mirë si ta trajtojmë.

Në rastet e depresionit, persona shfaqin shumë simptoma, duke filluar nga ndjenja e trishtimit dhe ankthit, shfaqja e paëmëshirshme, rëndime emocionale, humbja e kujtesës si dhe problematikat në funksionimin e trurit. Anorexia ose bulimia, sulmet paniku, fobitë, rëndim në funksionimin intelektual, ndjenjat paranoide dhe ideat e vetvrasjes janë sëmundje që mund të shfaqen gjithashtu. Trajtimi i depresionit mund të kryhet dhe përmes teknikave terapeutike si: CB (terapi e sjelljes), terapi psikodinamike, terapi psikodinamike edhe grupore.

Shpërthimi i tabujeve: Mentaliteti shqiptar dhe përfytyrimet e gabuara rreth depresionit.

Mentaliteti shqiptar nuk shpreh ndjeshmërinë ndaj problematikave të shëndetit mendor dhe shumë njerëz mundohet t’i japin dëmergjëndje problemeve të tyre vetëm përmes së folurës, pa ndërmarrë veprime prej tyre. Në këto raste, përdorimi i burimeve dhe mundësive që mund të ofrohen nga institucionet dhe qendrat e specializuara janë jo vetëm të këshillueshëm, por janë të nevojshme. Ndihma e miqve dhe anëtarëve të familjes mund të jepet edhe ata janë një burim i shumëpërbelit.

Terapia individuale dhe grupore

Terapia individuale është një trajtim i cili përbën dhënien e kujdesit dhe mbështetjes së pacientit në mënyrë individual. Teknika kryesore në këtë lloj terapie ishin eksplorimi dhe kufizimi i ndikimit të faktorëve të çrregullimit emocional. Terapia grupore u ofrohen pacientëve që kanë nevojë të shkëmbejnë përvojën dhe trajtimet ato mund të japin mundësi edhe për rritje të njohurive në lidhje me çështjet e shëndetit mendor.

Ndikimi i stresit dhe stresit të përhershëm në shëndetin tonë mendor dhe mënyrat e trajtimit.

Stresi është një faktor që shoqëron depresionin dhe ndikon në shëndetin tonë mendor. Të kuptuarit e arsyeve dhe efekteve të stresit nga mjekët dia të ndihmojnë në zbutjen e shpejtësive. Uloja me miqtë, sporti dhe marrëdhënia pozitive janë gjithashtu mundësi për përmirësimin e shëndetit tonë mendor dhe zbutjen e efekteve të stresit.

Rëndësia e sportit dhe aktiviteteve fizike në trajtimin e depresionit.

Sporti dhe aktivitetet fizike kanë një ndikim të fuqizuar në trajtimin e depresionit dhe shmangien nga stresi. Njerëzit që ndjehen të lodhur dihet se ecja, sporti, dhe aktivitetet e tjera fizike mund të jenë terapitë më të mira.

Çdo gjë që duhet të dini për trajtimin e depresionit dhe se si mund të ndihmoni dhe mbështesni dikë që vuajnë prej tij.

Është shumë e rëndësishme të drejtohemi me dashuri dhe mbështetje për ata që vuajnë nga depresioni. Nëse jeni në gjendje të ndihmoni dikë, ofroni mbështetje, dëgjoni mbrapsht të tyre dhe inkurajoni zgjidhjen për marrëdhëniet negative në jetën e tyre. Nëse jeni vetë të argumentuar nga depresioni, kërkoni ndihmë tek mjeku, psikoterapeuti dhe eksperti i shëndetit mendor për t’ju ndihmuar të kontrolloni ata më lehtësisht.

Në përfundim, trajtimi i depresionit mund të kryhet në mënyra të ndryshme dhe të plotësohet në një mjedis të specializuar dhe të njohur i cili ofron kujdes dhe ndihmës ndaj të gjitha shoqërive. Bashkimi i ndryshmeve të mundura dhe konsultimeve me mjekët ju ndihmojnë për të gjetur më lehtësisht. Çdo përgjegjësi që mbajmë për një marrëdhënje shëndetësore në jetën tonë mund të jetë shumë e rëndësishme në trajtimin e depresionit. Me e mirë është që t’i themi botës sonë që ne jemi njësoj, nuk është një person i çuditshëm dhe ndihmojmë njëri tjetrin si një komunitet qytetar.

• Merrni kontroll të jetës tuaj me fuqinë e mendjës tuaj dhe lirohuni nga depresioni
• Programoni veten për ndryshim derisa ju fleni.
• Programi më efektiv në dispozicion
• Nëse ju apo ndonjë i afërm i juaj vuan nga depresioni, hipnoterapia mund në mënyrë natyrale dhe efektive të transformojë jetën tuaj për të mirë!

• Dëgjojeni këtë MP3 përmes telefonave tuaj për 30 netë para se ju të shkoni në shtrat

Klikoni Këtu për të Porositur Tash>>>>

Na Kontaktoni Për Të Parë Se Si Mund Të Ju Ndihmojmë Me Problemin Tuaj

ORDINANCA SHËNDETI

Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5, Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË

Dhimbja e Shpines ne Pjesen e Siperme

Dhimbja e Shpines ne Pjesen e Siperme

Definimi i dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme

Dhimbja e shpines në pjesën e sipërme mund të ndjehet në regjionin midis qafës dhe lëndës së fundit të kurrizit. Kjo mund të jetë një ndjenjë e prerë, e gjyle që zgjat për disa ditë ose javë ose një dhimbje e lehtë që ndihet thellë në muskujt e shpines.

Përshkrimi i zonës së dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme

Dhimbja e shpines në pjesën e sipërme mund të ndihet në një skalë të gjerë prej qafës deri tek lënda e fundit e kurrizit, në njërën, të dyja anët apo në mes të kurrizit.

Kur të kërkoni ndihmë mjekësore për dhimbjen e shpines në pjesën e sipërme

Nëse dhimbja e shpines në pjesën e sipërme zgjat për më shumë se disa ditë, shoqërohet me dobësi në krahë apo shpatulla, ndjenjë ngurtësie në qafë, përkeqësohet gjatë natës, ose ndërpret aktivitetin tuaj të përditshëm, duhet të kërkoni ndihmë mjekësore.

Diagnostikimi i dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme

Mjeku juaj mund të shikojë anamnezën tuaj mjekimi, t’ju pyes nëse keni pasur dëmtim të ndonjëherëm në zonën e shpinës, t’ju bëjë një ekzaminim fizik dhe të kërkojë nga ju që të bëni disa teste diagnostikuese, si për shembull rrezet X ose rezonancën magnetike.

Shkaqet dhe simptomat e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme

Shkaqet e mundshme të dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme

Dhimbja e shpines në pjesën e sipërme mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm, si për shembull: sëmundjet e veshkave, hernia disku, osteoartriti, shtresë organe, koronavirusi (COVID-19), sëmundje të zemrës, shfaqje e ndonjë problemit me frymëmarrjen ose stresi.

Simptomat e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme

Simptomat e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme mund të përfshijnë ndonjë ndjenjë kërcënuese në trupin tuaj, lodhje apo mpirje në muskujt e shpinës, ndjesi të gurit ose të zerit në organet fillestare të zorrëve dhe vjellje.

Si duhet vlerësuar rëndësia e shkaqeve dhe simptomave?

Nëse ju keni një dhimbje të shpinës në pjesën e sipërme me simptoma tjera, si dobësi në krahë, problem me frymëmarrjen, dëmtim moral, etj, ju duhet të kërkoni ndihmë mjekësore menjëherë. Ju mund të konsultoheni me mjekun tuaj për strategjet sa më të mira trajtimi.

Strategjitë për trajtimin dhe lehtësimin e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme

Terapia fizike dhe stërvitja

Stërvitja dhe terapia fizike mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme. Terapia fizike mund të përfshijë masazh për lehtësimin e tensionit muskujor, trajtimin me droga, si për shembull lidokainë dhe lidokainë me steroid, apo marrjen e masave rehabilituese.

Ripërtëritja e pozitës

Ripërtëritja e pozitës gjatë gjumit ose punës juaj të përditshme mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme.

Terapitë alternative për dhimbjen e shpines në pjesën e sipërme: A punojnë ato?

Acupunktura

Acupunktura është terapia alternative e cila mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme. Gjatë kësaj terapie, mjeku juaj do të përdorë terapi në disa nga pikat kyçe në trupin tuaj që mund të ndikojnë në lehtësimin e dhimbjes.

Mjekimi dhe parandalimi i dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme: Udhëzime praktike

Cilat janë disa udhëzuese të përgjithshme për parandalimin e shkaqeve dhe përmirësimin e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme?

Ndryshimi i pozicionit kur gjeni veten të ulur, këmbët zbriten nga karrigia dhe kur dëshironi të ndërpëni, ushtrimet e rregullta në shpinë, dhe mbajtja e saktë e peshave.

Cilat janë disa mënyra për të zvogëluar ngarkesën e dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme?

Disa strategji për zvogëlimin e ngarkesës së dhimbjes së shpines në pjesën e sipërme mund të përfshijnë marrjen e thika në dolenteria dhimbësh, masazhin, trajtimin me drogë, disa ushtrime stëruese, stresin elasti / dottren apo ndonjë formë tjetër të ndezjes.

Na Kontaktoni Për Të Parë Se Si Mund Të Ju Ndihmojmë Me Problemin Tuaj

ORDINANCA SHËNDETI

Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5, Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË

Dhimbja e Shpines

Dhimbja e Shpines: Shkaqet, Simptomat dhe Trajtimi

Dhimbja e shpines është një nga shkaqet më të zakonshme të sëmundjes së shpinës, dhe mund të ndikojë në cilindo person, në çdo moshë. Në këtë artikull do të diskutohet rreth shkaqeve, simptomave dhe trajtimit të dhimbjes së shpines.

Shkaqet e Dhimbjes së Shpines

 • Probleme me muskujt dhe inde të shpinës.
 • Kuota e ulët dhe probleme me posturën.
 • Kondicionet e kyçeve dhe degjenerimi i faqes së kyçit.
 • Infeksione dhe inflamacione në shpinë.
 • Sëmundje të trashëguara si artriti.

Shkaqet e dhimbjes së shpines janë shumë të ndryshme dhe mund të ndikojnë me intensitet të ndryshëm. Disa faktorë si mosha, trashëgimia, stresi dhe postura e keqe gjithashtu mund të ndikojnë në dhimbjet e shpines. Duke identifikuar shkaqet e mundshme dhe duke marrë masa për t’i shmangur ato, mund të ndihmohet në parandalimin e dhimbjes së shpines.

Simptomat e dhimbjes së shpines

 • Dhimbje lokale ose përhapje në pjesë të tjera të trupit.
 • Dhimbje që ndryshon me pozicionin e trupit.
 • Dhimbje e përshkallëzuar me lëvizje ose aktivitet.
 • Pakënaqësi në lëvizje.
 • Ndjenja e vështirësitë në mbajtjen e përgjithshme.

Simptomat e dhimbjes së shpines janë të ndryshme dhe mund të variojnë nga personi në person. Disa simptoma janë shumë të dukshme, ndërkohë që të tjerë mund të mos kenë asnjë simptomë përvec dhimbjes në shpinë. Është e rëndësishme të vëmendosni simptomat dhe t’i tregoni mjekut tuaj nëse keni dhimbje në shpinë, në mënyrë që ato të trajtohen në kohë dhe të parandalojnë vështirësitë e tjera.

Trajtimi dhe parandalimi i dhimbjes së shpines

 • Fizioterapia dhe terapia me akupunkturë.
 • Ilaçe kundër dhimbjes dhe inflamacioneve.
 • Fitoterapi për trajtimin e dhimbjes së shpines (mjaltë dhe bime të tjera mjekësore).
 • Parandalimi: ndryshim i pozicionit të qëndrimit ose uljes në punë, ushtrime të rregullta

Në trajtimin e dhimbjes së shpines, ka disa mënyra të përdorura shpeshherë si fizioterapia, ushtrime terapeutike si dhe trajtimet e ilaçeve për të trajtuar dhimbjen dhe inflamacionin. Edhe pse në disa raste trajtimi i sëmundjes mund të kërkojë kohë, thjesht ndryshimi në mënyrën e uljes apo pozicionit të qëndrimit në punë mund të ndihmojë për të ulur dhimbjen. Një fazë e rëndësishme e trajtimit të dhimbjes së shpines është parandalimi i kësaj sëmundje në të ardhmen. Duke u angazhuar në ushtrime të rregullta, duke vendosur mbajtës të shpinës dhe duke punuar në një pozicion të rehatshëm mund të ndihmojë në reduktimin e rrezikut të shfaqjes së dhimbjes së shpines.

Përfundim

Dhimbja e shpines mund të jetë një problem shumë i vështirë për t’u trajtuar dhe në raste në të cilat trajtimi nuk bëhet në mënyrë të duhur, mund të ndikojë në cilindo person në shumë mënyra. Është e rëndësishme të ndiqni procedurat e trajtimit që i duhen për të shmangur këtë problem të shëndetit dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës suaj. Nëse keni ndonjë shqetësim rreth dhimbjes së shpines, na kontaktoni për të diskutuar mundësitë e trajtimit dhe parandalimit.

Na Kontaktoni Për Të Parë Se Si Mund Të Ju Ndihmojmë Me Problemin Tuaj
ORDINANCA SHËNDETI

Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5, Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË