SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË
Lokacioni
Rr. Shkupit Llamella A, Nr 5 Prishtinë
Orari i Punës
E Hënë- E Shtune: 11AM-7PM
Na Kontaktoni
( 044 ) 849 -775
Dhimbjes ne Qafe dhe Shpatullave

Dhimbja e Qafes dhe Shpatullave

Shumë individë përjetojnë dhimbje‌ në​ qafë dhe shpatullat, ‍që mund të shkaktojnë probleme të mëdha në përditshmëri. Ky fenomen është ⁢i zakonshëm dhe mund të ketë shumë shkaqe të ndryshme. Në këtë artikull do të shqyrtojmë simptomat, shkaqet, faktorët e rrezikut dhe trajtimin me fizioterapi të kësaj gjendjeje.

1. ‍Simptomat e Dhimbjes në Qafë dhe ‌Shpatullave

Dhimbja në ‌qafë dhe⁤ shpatullat shpesh shoqërohet me diskomfort dhe lodhje⁣ në këtë pjesë të trupit. Disa nga simptomat ⁣e zakonshme janë:

 • Ngërçimi i muskujve të qafës dhe shpatullave;
 • Dhimbje e ngutshme‌ e muskujve dhe indeve në këtë zonë;
 • Mpirje ose vështirësi në lëvizje ⁣të qafës dhe shpatullave;
 • Dhimbje që ‍shpërthen nga nyjet e qafës drejt shpatullave dhe duarve;
 • Gjymtyrët e dobëta⁣ ose ndjesia e dobësisë në kraharorët dhe ⁢duar;
 • Dhimbje dhe shqetësim gjatë qëndrimit të zgjatur në një pozicion të caktuar;
 • Dhimbje që ndjeni gjerësim në tragjet⁤ e muskujve të qafës dhe shpatullave.

2. Shkaqet e Dhimbjes në Qafë ⁢dhe Shpatullave

Ka disa shkaqe të mundshme që mund të shkaktojnë dhimbje në qafë dhe shpatullat. Disa prej tyre⁢ mund‌ të jenë:

 • Tensioni emocional dhe‌ stresi;
 • Muskuj të dobët ⁣ose‌ të tensionuar në⁣ zonën e qafës dhe shpatullave;
 • Trauma nga një aksident ose aktivitet i rëndësishëm fizik;
 • Postura e gabuar ‌gjatë gjumit ‍ose qëndrimit gjatë dite;
 • Inaktiviteti ose​ mungesa e aktivitetit fizik të rregullt;
 • Rrahje e pakëndshme ose⁢ formimi i tensionit tek muskujt e qafës dhe shpatullave.

3. Faktorët e Rrezikut të Dhimbjes në Qafë dhe Shpatullave

Ka ‍disa faktorë që mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të dhimbjes‍ në qafë dhe shpatullat. ​Këta faktorë mund të jenë:

 • Moshë e rritur;
 • Gjinia femërore;
 • Përdorimi i kompjuterit ‌ose pajisjeve elektronike për një kohë‌ të gjatë;
 • E rritura gjatë ekraneve të telefonit mobil;
 • Zgozhje muskulare tek muskujt e qafës ⁤dhe shpatullave nga puna e gjatë në këmbë ose⁣ në pozicion sedentare;
 • Veshje e rëndë ose çante që ngarkojnë shpatullat në mënyrë të paregullt.

4. Trajtimi​ i Dhimbjes në Qafë dhe Shpatullave me Fizioterapi

Fizioterapia​ është një metodë efektive ⁤për trajtimin e dhimbjes në qafë dhe shpatullat. Disa teknika‌ që mund të përdoren janë:

 • Terapia manuale, duke përfshirë masazh dhe manipulim⁢ të muskujve ⁤dhe nyjeve ⁢të qafës dhe shpatullave;
 • Vendosja​ e posturës së drejtë për të parandaluar⁣ mbipërdorimin e muskujve dhe indeve të këtyre zonave;
 • Ushtrimet terapeutike për të forcuar muskujt e‌ dobët dhe për të zvogëluar tensionin në muskujt‌ e tensionuar;
 • Shtylla e veteqëndrueshme, një aparat që ndihmon ‌në korrigjimin e posturës në⁢ mënyrë të qëndrueshme;
 • Terapia e akupunkturës në pikat e caktuara të trupit⁢ për të zvogëluar dhimbjen dhe tensionin;
 • Rifreskimi i ngrohtë ose i ftohtë, duke përfshirë⁢ aplikimin e tymit për të relaksuar muskujt dhe për të zvogëluar inflamacionin dhe dhimbjen.

Me trajtimin e duhur dhe‌ kujdesin e mjaftueshëm, dhimbja në ⁣qafë dhe shpatullat mund të zgjasin dhe‌ të​ përmirësohen. ‍Është e⁢ rëndësishme të konsultoheni me një specialist për të marrë trajtimin adekuat që ​i përshtatet nevojave tuaja.

Konkluzioni

Dhimbja në qafë dhe shpatullat mund të jetë ​një problem i vështirë dhe i lodhshëm ​për​ individët. Megjithatë, duke njohur simptomat, shkaqet dhe faktorët e rrezikut, ju mund të merrni hapat e duhur për trajtimin dhe parandalimin e kësaj gjendjeje. Me fizioterapinë si metodë efektive, mund të përmirësoni ​cilësinë e jetës ⁤suaj. Mos⁣ u shtyni, konsultohuni me një specialist ‍që të vini nën trajtimin e duhur.

Na kontaktoni në numrat tonë rreth pyetjeve që ju mund të keni apo për caktim të terminit.

Kontakti:

+383 44  849 – 775

+383 49  849 – 775

ORDINANCA SHËNDETI
Rr. Shkupi Llamella A, Nr 5
Prishtinë, Kosovë
Afër Spitalit Amerikan

SHËNDETI JUAJ ËSHTË MISIONI YNË

Boni Share

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *